Керування автомобілем дистанційно за допомогою смартфона — це не жарти, як може здатися з першого погляду. Британська компанія Land Rover представила прототип позашляховика Range Rover Sport з таким управлінням.

Мова йде не тільки про дистанційний запуск двигуна або блокування/розблокування замків, а й про повноцінне управлінні автомобілем.

За допомогою мобільного додатку можна керувати пересуванням автомобіля. Однак існує обмеження швидкості — 6,4 км/год. Радіус дії становить 3 м. Обмеження розробники пояснюють турботою про безпеку власника і автотранспорту.

Крім того, для додаткової безпеки та запобігання викрадення автомобіля при втраті смартфона компанія Land Rover розробила спеціальний захист. В безпосередній близькості від смартфона обов'язково має бути розумний ключ, інакше двигун автомобіля навіть не заведеться.

Читайте також: Google випустив у місто перший безпілотний автомобіль

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Дистанційне керування суттєво допоможе водієві безпечно проїхати в місцях зі складним рельєфом дорожнього полотна та при паркуванні в умовах обмеженого простору. Розробники проекту розглядають варіант реалізації і голосового управління.

На жаль, поки розробка перебуває на стадії експериментального прототипу. Поки складно сказати чи дійде проект до реалізації.