Заробітна плата прокурорів і слідчих повинна бути настільки високою, заявив заступник Генпрокурора Давид Сакварелідзе, щоб у цих людей не було спокуси брати хабарі. Про це повідомляє "Обозреватель"

"Без високої, адекватної заробітної плати неможливо утримати людину на прокурорській посаді. Якщо називати конкретні суми, то мінімальна зарплата прокурора не може бути менше $ 2-2,5 тисяч. Зарплата слідчого - не менш $ 1,5-1,8 тис дол., і це тільки щоб виживати ", - сказав чиновник.

На думку Сакварелідзе, зарплата прокурорських працівників повинна залежати від регіону, оскільки в столиці рівень цін вище, ніж в інших областях. Але відмінності не повинні бути дуже істотними.

"Після того, як будуть зроблені конкретні кроки відповідно до нового Закону" Про прокуратуру ", який запрацює з 15 липня цього року, будуть набрані нові люди і надана можливість порядним прокурорам самим, через конкурс, дійти до посади, наприклад, місцевого прокурора, керівника місцевої прокуратури чи його заступника, - тоді держава, звичайно ж, має створити їм умови ", - сказав Сакварелідзе.

Читайте також: "У прокуратурі шалений опір реформам, доводиться витягувати брудну білизну"

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше Сакварелідзе говорив, що реформа прокуратури обов'язково буде проведена. "У грудні-місяці вже будуть конкретні результати. Будуть нові люди, 700 нових посад, 700 нових місцевих прокурорів та їх заступників", - зазначив він.