В Історичному музеї міста Києва з 15 липня проходитиме виставка, присвячена Андрію Штептицькому. Подія проходитиме на честь 150-річчя Митрополита.

На виставці можна буде побачити речі з родинного будинку Шептицьких у селі Прилбичі. Також в основу експозицій увійдуть скарби з Музею сакрального мистецтва. Головним експонатом виставки буде унікальна робота Олекси Новаківського – портрет Шептицького під назвою "Український Мойсей".

Мета виставки - вшанувати одного з видатних громадських і релігійних діячів України. Митрополит Андрій свого часу зробив вагомий внесок у боротьбу за зростання національної свідомості та підприємництва в Україні.

Читайте також: Скрябіну встановили двохметровий пам`ятник

В останні роки Україна дуже шанує пам'ять Андрія Штептицького. На його честь були перейменовані вулиці у Львові та Луцьку.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще