На півночі Італії в регіоні Венето громадяни, які не борються з комарами, сплачуватимуть штрафи.

Влада міста Монтебеллуна пояснює, що ні в якому разі не закликає ганятися за кожною комахою, але забов'язує не сприяти їхньому природному збільшенню.

Місцева влада ухвалила заборону для мешканців залишати відкритими в квартирах і на роботі предмети і контейнери, де може скупчуватися дощова вода.

Місцеві громадяни будуть притягнуті до відповідальності та сплати штрафу за установку на терасі пляшок і порожніх підставок під квіткові горщики або за розкладання тенту, оскільки там може збиратися дощова вода.

Читайте також: Папі Римському подарували розп'яття на серпі та молоті

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Всі контейнери, де може накопичуватися волога, необхідно щільно закривати кришками або москітними сітками. Також треба щонеділі спорожняти і очищати всі миски, з яких п'ють тварини. Не можна допускати, щоб вода із зрошувальних систем потрапляла в колодязі.

Влада також рекомендує вирощувати в невеликих садових фонтанах і водоймищах риб, які їдять комариних личинок. Також італійцям радять регулярно дезинфікувати колодязі і місця зливу дощової води і косити траву, щоб комарі не могли розводити там своє потомство.

Зазначені у документі заборони діятимуть до кінця жовтня.