За вірші на підтримку України в Росії можуть посадити поета. Сьогодні повинні ухвалити вирок Олександру Бившеву.

42-річного поета судять за екстремізм в Орловської області. Про це повідомляє svoboda.org.

Він проживає у селищі Кроми і працює вчителем німецької мови. 1 березня 2014 року він опублікував в інтернеті свій вірш під назвою "Українським патріотам", в якому засудив дії Росії стосовно Криму і України. На поета написали донос "пильні" місцеві громадяни.

Бившева внесли до федерального списку екстремістів.

Прокуратура попросила для поета півроку виправних робіт і заборона на професійну діяльність. Сам Олександр Бившев вважає, що своїм віршем він "наступив на болючий мозоль" російської влади, проте від своїх позицій не відмовляється.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: В Англії наклали арешт на рахунок медіахолдингу "Росія сьогодні"

"До суду запрошувалися 43 свідки, в основному це були мої колеги-вчителі. По суті звинувачення, тобто по моєму віршу, який було визнано екстремістським, мова практично не йшла. Обговорювалися мої політичні погляди, моя політична позиція, - розповів підсудний. - Оскільки мій вірш був написаний в основному українською мовою, суду навіть не залучив для дослідження носіїв української мови. Все зводилося до того, що у нас, у росіян, слова розуміються саме так".

У останньому слові в суді поет сказав, що на нього чинять тиск і він страждає від нападків.