Світовий ринок нафти у наступному році буде більш збалансований завдяки зростанню попиту на ресурс у Китаї і вповільненню виробництва сланцевої нафти у Північній Америці, вважає Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК).

"Ситуація у світовій економіці, особливо на ринках, що розвиваються, сприятиме зростанню попиту у прийдешньому році", - посилається на щомісячну доповідь ОПЕК українська служба ВВС.

Споживання нафти у 2016 році зросте на 1,34 млн барелів на день - у порівнянні зі зростанням у цьому році на 1,28 млн барелів на день, вказують експерти організації.

Читайте також: Нафта подешевшала до 55 доларів

"Це означає рух до більш збалансованого ринку", - кажуть експерти.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Минулого тижня Міжнародне енергетичне агентство оприлюднило прогноз, за яким значне перевиробництво нафти і надалі штовхатиме світові ціни на неї вниз.