Колишні слюсарі та автомеханіки Хмельниччини об'єдналися в ремонтну бригаду для відновлення старої бойової техніки.

Місцеві називають шістьох пенсіонерів-майстрів "соцбез бронетехніки". Ці чоловіки об'єдналися для допомоги українським захисникам і виконують свою справу на "відмінно", пише видання khm.depo.ua.

За чотири місяці команда відремонтувала вже 8 БТР-ів. Все це машини, які збереглися на території однієї з військових частин Ярмолинецького району Хмельниччини з 60-80-х років. Майстрам довелося відроджувати боємашіни практично зі стану металобрухту, розповідають чоловіки. Запчастини для них знайти дуже важко, а вартість ремонту коливається в межах 6-12 тисяч гривень. Тому нерідко автомеханікам доводиться власноруч виготовляти необхідні деталі.

Читайте також: Бійці АТО отримали новітній розвідувальний комплекс (фото)

При цьому самі волонтери зізнаються, що працюють під девізом "все для перемоги" - від світанку і до заходу сонця, розуміючи, що на фронті їх допомога дуже важлива.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В пам'ять про свою роботу майстри дають кожній машині окреме ім'я.

"Була у нас машина названа на честь Надії Савченко. Був "Крим", тому що це - Україна, а ще "Артек". Як лягає на душу, так і називаємо", - розповів учасник ремонтної бригади Дмитро Кузьменко.

"Цей БТР назвемо в анті-честь Володимира Путіна -"ПТН-ПНХ", - додав автослюсар, показуючи на дев'яту машину, яку бригаді потрібно відремонтувати.

При цьому волонтери з Хмельниччини не чекають ні премій, ні нагород - тільки миру. Для цього готові і далі працювати не покладаючи рук.