МЗС Росії зажадав від британської влади роз'яснень через закриттям рахунку представництва російського державного інформаційного агентства "Росія сьогодні" у банку Barclays.

"Ситуація, що виникла, створює перешкоду для діяльності найбільшого інформаційного агентства РФ на території Великобританії", - йдеться в коментарі на сайті міністерства.

Там уточнюють, що рахунок був закритий 8 липня 2015 в односторонньому порядку.

За даними російського МЗС, на адресу "Росія сьогодні" не надходило попереджень і представників агентства не поінформували про долю коштів, які знаходилися на рахунку.

"За нашими даними, рахунок закритий через санкції щодо гендиректора МІА "Росія сьогодні" Дмитра Кисельова", - зазначили російські дипломати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: В Англії наклали арешт на рахунок медіахолдингу "Росія сьогодні"

Раніше таке ж припущення зробило інформагентство "РИА Новости". При цьому сам Кисельов назвав подію цензурою.

"Закрити рахунок провідного інформаційного агентства - це цензура, пряме перешкоджання роботі журналістів. Про яку свободу преси і демократії у Великобританії може йти мова, якщо в країні не дають працювати одному з найбільших світових інформаційних агентств?" - заявив глава "Росія сьогодні".

У прес-службі банку Barclays повідомили, що не коментують справи клієнтів.