Країни Центральної та Південної Європи створять інтегрований ринок газу. Сторони вирішили покращити газову інфраструктуру і купувати газ, як мінімум з трьох джерел.

Угоду підписали у хорватському місті Дубровник. Рішення задокументували віце-президент Єврокомісії Марош Шевчович та єврокомісар з питань кліматичних змін та енергетики Мігель Аріас Каньєте.

Також участь прийняли міністри енергетики 15 європейських країн: Австрії, Албанії, Болгарії, Греції, Італії, Македонії, Румунії, Словаччини, Словенії, Сербії, Угорщини, Хорватії та України.

"Вперше в історії всі країни нашого регіону, члени ЄС та сусідні країни обрали за пріоритет енергетику", - заявив міністр економіки Хорватії Іван Врдоляк.

Читайте також: Дефіцит Нафтогазу збільшиться до кінця року на 5,6 мільярдів гривень

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зокрема, одне із основних джерел, яке допоможе постачати блакитне паливо - азербайджанський Трансадріатичний трубопровід. До інших пріоритетних проектів увійшли газосполучення між Грецією та Болгарією.