Армія Пакистану провела випробування і встановила, що український танк "Оплот-М" перевершує новітній танк китайської корпорації Norinco МВТ-3000.

Про це повідомляє Pakistan Defence.

Минулі випробування ОБТ "Оплот" задовольнили потенційного замовника.

"ОБТ "Оплот-М" був розглянутий як альтернатива MBT-3000: Пакистан не планує закупівлі MBT-3000", - зазначає джерело.

Представники Пакистану також запропонували деякі удосконалення "Оплот-М". Наприклад, вони хочуть оснастити танк дистанційно-керованою кулеметною установкою.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Якщо країни підпишуть контракт, то на території Пакистану почнеться виробництво комплектуючих для українського танка.

Читайте також: Ірак отримав від США першу партію бойових літаків

Якщо пощастить, то Україна може розраховувати і на контракт з модернізації танків Т-80УД, які знаходяться на озброєнні армії Пакистану. Військовослужбовців зацікавила установка динамічного захисту "Дуплет", з можливостями якою вони познайомилися раніше.

За оцінками експертів, ОБТ "Оплот" має один з найвищих коефіцієнтів технологічної складності серед нових бойових машин у світі - 80%. Танк оснащений сучасними системами захисту зв'язку і управління озброєнням.