Президент Петро Порошенко анонсував посилення оборони Маріуполя у випадку порушення Мінських угод сепаратистами.

Про це він заявив під час засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки і оборони у понеділок, 13 липня, повідомляє ВВС.

"Підрозділи морської піхоти, які пройшли відповідний вишкіл, за погодженням зі мною зараз також візьмуть участь у забезпеченні оборони Маріуполя і виконанні Мінських домовленостей", - розповів глава держави.

Також начальник Генштабу Віктор Муженко спростував інформацію про те, що внаслідок демілітаризації біля Широкиного мають бути відведені важка техніка, підрозділи Збройних Сил та Нацгвардії від Маріуполя.

Читайте також: Терористи стягують до Маріуполя танки - ОБСЄ

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

"Навпаки, плануються заходи щодо посилення оборони міста, здійснюється планова ротація підрозділів – заміна підрозділів, які потребують доукомплектування і відновлення навичок, на боєздатні підрозділи, які зараз заходять і приймають відповідну зону відповідальності", - повідомив Віктор Муженко.

У січні внаслідок обстрілів Маріуполя загинуло близько 30 людей, ще більше сотні були поранені. ОБСЄ визнала, що місто тоді обстріляли з "Градів" та "Ураганів" з території, підконтрольної самопроголошеній "ДНР".