Минулого тижня Патентне бюро США схвалило заявку компанії Boeing щодо новітнього літакового двигуна. Він рухається за рахунок викиду газів водню і гелію після ядерної реакції синтезу дейтерію або тритію. Її спричиняє потужний лазерний імпульс.

Про це повідомляє AfterShock.

"Сучасні авіалайнери, такі, як Boeing Dreamliner, розраховані на використання декількох турбогвинтових двоконтурних двигунів. Однак виробники літаків перебувають у постійному пошуку нових і більш ефективних рухових систем", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: NASA створило інтерактивну карту Марса

Ідею застосувати технологію термоядерних вибухів з використанням лазера подали інженери Boeing - Роберт Будука, Джеймс Герцберг та Френк Чандлер.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Запатентований двигун створює реактивну тягу незвичайним способом, і може бути застосований не лише на літаках, але і в ракетній техніці - в тому числі і на космічних кораблях у безповітряному просторі.

Під час роботи нового двигуна лазери обстрілюють радіоактивний матеріал з дейтерію або тритію. Вони випаровують радіоактивний матеріал та викликають термоядерну реакцію - термоядерний вибух невеликої потужності.

Продукти реакції - водень і гелій, які виходять через сопло двигуна під великим тиском, створюючи тягу.

Покриття внутрішньої стінки із урану-238 вступає в реакцію з високоенергетичними нейтронами, які також є продуктами термоядерної реакції, виробляючи величезну кількість тепла.

Згідно інформації, наразі двигун існує лише на папері з Патентного бюро. Технологію ще необхідно доробити.