Міжнародний валютний фонд знову не отримав від Греції черговий платіж за кредитом у розмірі 456 млн євро, який мали перевести 13 липня.

Про це передає The Financial Times.

"Офіційний представник МВФ Джеррі Райс заявив, що зараз, після того, як Греція пропустила платіж за кредитом минулого місяця, загальна заборгованість Афін перед фондом становить 2 млрд євро", - йдеться у повідомленні.

Райс каже, що раду директорів МФВ вже проінформували про те, що 13 липня Греція не здійснила платіж.

Наданий грецьким урядом запит з приводу продовження строку погашення боргу від 30 червня рада директорів обговорюватиме в найближчі тижні.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: У Греції створять спецфонд на 50 млрд євро

Нагадаємо, вчора Міжнародний валютний фонд висловив готовність підтримати зі свого боку подальший прогрес Греції у її складній ситуації. Вони готові працювати з грецькою владою та європейськими партнерами, щоб допомогти просунутися вперед. Це рішення прийняли після досягнення угоди між Грецією і країнами Єврозони за програмою фінансової допомоги Афінам.

Також повідомляють, що директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард брала участь в обговореннях по Греції в Брюсселі в минулі вихідні.