Екс-офіцер міліції пройшов диверсійну підготовку в Росії та готував теракт у Сумах. За такою підозрою його затримали працівники СБУ.

Як передає прес-служба правоохоронного відомства, сумчанин планував здійснити ряд вибухів на об'єктах інфраструктури обласного центру для того, щоб "розгойдати" ситуацію на мирних територіях України.

"Колишній офіцер міліції, керівник служби охорони одного з місцевих торгівельних центрів, був завербований представниками російських спецслужб під час перебування у Білгороді (РФ). Також терорист пройшов на території Росії диверсійну підготовку", - сказано в повідомленні прес-служби СБУ.

Читайте також: Львівського інспектора митниці за корупцію засудили на п'ять років

Також правоохоронці передають про те, що під час обшуку у зловмисника вилучили бойові ручні гранати (РГД-5, Ф-1) із запалами. Злочинець зберігав їх у спеціально об лаштованій схованці.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Тепер завербованому міліціонерові доведеться відповідати перед судом. Проти нього відкрили кримінальне виробництво за статтею "Тероризм" і "Незаконне поводження зі зброєю". Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.