Україна та Кіпр готуються змінити умови двосторонніх податкових угод. Це унеможливить ухиляння від податків для бізнесу.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько на засіданні українсько-американського бізнес-форуму у Вашингтоні.

"Ми застосовуємо заходи проти відтоку капіталу в "податкові раї", - наголосила вона.

Міністр зазначила, що тільки минулого тижня українська делегація повернулася з Кіпру. Там, за її словами, повторно обговорювались умови існуючої податкової угоди, щоб повернути її до критеріїв Організації економічного співробітництва і розвитку.

Читайте также: Яресько вважає, що Україна успішно детінізує економіку

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Яресько наголосила, що уряд більше не може дозволити тій чи іншій країні "служити податковим раєм для українського бізнесу".

Нагадаємо, Кабінет міністрів запропонував парламенту денонсувати угоду між республікою Кіпр та Україною. Відповідний законопроект уряд готовий скерувати на розгляд Верховної Ради. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у такий спосіб хоче закрити "офшорну дірку" на Кіпрі. Очільник уряду зазначив, що за умовами цієї угоди олігархи продавали майно через офшори і не платити податки ані Україні, ані Кіпру.