Президент Росії Володимир Путін підписав закон про "право на забуття" в інтернеті.

Про це повідомляє сайт Кремля.

"Документ є поправками до федерального закону "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації". Закон набуде чинності 1 січня 2016 року", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Суд Петербурга дозволив торгівлю забороненими продуктами

Він передбачає, що пошукові сервіси на вимогу громадянина зобов'язані видалити із пошукової видачі посилання з недостовірною, неактуальною інформацією, а також з даними, що порушують інші закони.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Виняток становитиме інформація про події, які містять ознаки кримінально караних діянь, строки притягнення до відповідальності по яких не минули. Те ж саме стосується відомостей про вчинення громадянином злочину, по якому не зняли або не погасили судимість.

Видаляти інформацію зобов'язали в тому числі іноземні інтернет-пошуковики, які розповсюджують рекламу, адресовану росіянам.