Генеральний прокурор Віктор Шокін з'явився в Апеляційному суді Києва з вимогою визнати незаконними обшуки у "діамантових" прокурорів-хабарників

Про це повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook.

"Прокурорські розбірки. Прямо зараз в Печерському суді Києва перший заступник генерального прокурора Юрій Столярчук вимагає у суду дозвіл на проведення обшуків і вилучення документів з кабінетів слідчих, які вели справи проти заступника прокурора Київської області та заступника голови слідчого управління ГПУ", - написав нардеп.

Також він додав, що заступник генпрокурора вимагає дозволу на доступ до трафіку телефонних номерів слідчих Давида Сакварелідзе. Сам генпрокурор, за його словами, особисто приїхав до будівлі Апеляційного суду Києва із вимогою до суду визнати незаконними обшуки у заступника прокурора Київської області та заступника керівника Головного слідчого управління Гепрокуратури.

Нагадаємо, 6 липня в Києві затримали прокурорів на хабарі у розмірі 500 тис. дол. Правоохоронці під час обшуку також знайшли пакети з діамантами.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Прокурори Шапакін та Корнієць сидять в ізоляторі - ГПУ

Одним з керівників спецоперації був заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе. Пізніше стало відомо, що проти нього порушили кримінальну справу за "незаконне захоплення держустанов".

Однак президент Петро Порошенко вступився за Сакварелідзе та пообіцяв скасувати прокурорську недоторканність та сприяти, щоб справа прокурорів-хабарників була доведена до суду.