Міжнародна федерація футбольних асоціацій відхилила запит про проведення опитування її президента Йозефа Блаттера сенаторами США з проблем, які пов'язані з корупційним скандалом.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіс сенатора Джеррі Морана.

ФІФА поки не прокоментувала ситуацію стосовно даної справи.

79-річного Йозефа Блаттера 29 травня переобрали президентом Міжнародної футбольної асоціації вп'яте. Пізніше він оголосив про відхід у відставку. Це трапилося після корупційного скандалу. Тоді влада Швейцарії заарештували близько десяти чиновників організації. Їх звинувачують в отриманні та дачі хабарів, здирництві, шахрайстві і відмиванні грошей на загальну суму 150 мільйонів доларів протягом 24 років.

Читайте також: Один з чиновників ФІФА дав згоду на екстрадицію в США

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Крім того, швейцарська поліція порушила справу відносно чиновників ФІФА, імовірно замішаних у відмиванні грошей при виборі країн-господарок чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 років.

У Цюріху 20 липня пройде позачергове засідання виконавчого комітету ФІФА. Під час нього визначать дату виборів нового голови організації. Сам Блатер заявив, що найближчим часом має намір відмовитися від подорожей. Винятком стане поїздка в Росію в кінці липня на кваліфікаційні ігри до ЧС-2018.