Президент Венесуели Ніколас Мадуро знайшов незвичайний засіб для боротьби з низьким рейтингом та економічною кризою в країні. Він вирішив захопити дві третини сусідньої держави Гайана.

Про це повідомляє The Washington Post.

Уряд, за його словами, готує "велику перемогу". Венесуела вважає, що у неї нечесно відібрали частину території ще в 1899 році, а зараз саме час відновити історичну справедливість.

У Венесуелі справи йшли не дуже добре ще до падіння цін на нафту. Тепер країна опинилася в повномасштабній кризі.

Президент країни Ніколас Мадуро останні кілька днів свої виступи присвячує не гуманітарній і не економічній кризі. Він погрожує захопити дві третини території сусідньої Гайани.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Поверненням території у Венесуелі буде займатися державне агентство "Міністерство з порятунку Ессекібо". Насамперед венесуельці роздадуть паспорти місцевим жителям, що мешкають в джунглях.

Читайте також: Російські війська раптово заглибилися на територію Грузії

Нагадаємо, Гайана була британською колонією. У 1895 році британці вирішили захопити собі частину річки Оріноко, що не сподобалося США.

Тоді Венесуела під впливом Америки звернулася до міжнародного арбітражу, який визначив діючі кордони. До цього венесуельська влада офіційно їх визнавала.