Верховна Рада ухвалила проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення забезпечення безпеки дорожнього руху.

Про це повідомляє УНН.

За відповідне рішення проголосували 267 народних депутатів,

Варто зауважити, що згідно до законопроекту адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху несуть фізичні та юридичні особи, за якими зареєстровано транспортний засіб.

Фізичну особу звільняють від відповідальності за правопорушення в разі, якщо власник втратив транспортний засіб внаслідок протиправних дій інших осіб. Також це можливо, якщо в момент скоєння правопорушення транспортним засобом керувала інша особа.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: Рада не дозволила відключати вкрадені телефони

У разі, коли правопорушення в сфері дорожнього руху зафіксовано в автоматичному режимі, посадова особа Міністерства внутрішніх справ встановлює особу порушника.

Постанову про накладання адміністративного стягнення можна виносити без участі порушника, тоді її слід надіслати фізичній та юридичній особі протягом трьох днів рекомендованим листом.