Заборона російською владою діяльності трьох українських організацій на своїй території несе загрозу для збереження національної самобутності, ідентичності та вільного розвитку українців у Росії.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства зовнішніх справ.

Таку заяву дипломатичне відомство зробило у зв'язку з внесенням 8 липня цього року до списку "небажаних" у Росії Світового конгресу українців, Української всесвітньої координаційної ради та Кримської польової місії з прав людини.

Українські дипломати назвали такий крок російської влади дискримінацією українців. Також у МЗС закликали поважати норми міжнародного права.

Читайте також: Росії дозволили ігнорувати Європейський суд з прав людини

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Закликаємо російську сторону неухильно та повною мірою дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань, закріплених міжнародними та двосторонніми міждержавними угодами, принципів та норм міжнародного права в галузі прав людини, задоволення національно-культурних і мовних потреб національних меншин та недопущення будь-яких проявів їх дискримінації", – наголошують у міністерстві.

Нагадаємо, Держдума прийняла 23 травня цього року закон про "небажані іноземні організації". До нього можуть внести організації, які "загрожують" конституційному ладу, обороноздатності або безпеці Росії.