Співзасновник відеогри "Маріо", президент компанії Nintendo Сатору Івата помер на 56-му році життя. Причиною смерті стала пухлина в жовчній протоці.

Надалі компанією будуть управляти два головних керуючих і представницьких директора Геньє Такеда і творець гри "Брати Super Mario" Сігеру Міямото.

Івата прийшов у Nintendo в 2000 році, через два роки він очолив компанію. Будучи програмістом за освітою, він став першим за 126-річну історію директором Nintendo, що не є членом сім'ї її засновника Фусадзіро Ямауті.

Творець прагнув збільшити кількість геймерів, розробивши для цього у 2004 році ігрову консоль Nintendo DS.

Читайте також: Поляки створили настільну гру про оборону Львова від більшовиків (відео)

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У 2006 році компанія випустила з його ініціативи телевізійну ігрову приставку Wii, яка була орієнтована на цілі сім'ї завдяки багатокористувацькому функціоналу.

До приходу в Nintendo Івата протягом 18 років працював в компанії HAL Laboratory. Він пройшов шлях від рядового співробітника до президента, взявши участь у створенні культової відеогри "Маріо".

Після призначення в Nintendo він продовжував очолювати HAL Laboratory.