Четверо екс-співробітників Харківського батальйону МВС «Беркут», щодо яких ведеться розслідування Генпрокуратури про злочини і розстріли під час Майдану, хочуть втекти з України.

Про це повідомляє Liga.net. Фігуранти справи сказали, що "знаходитися в Україні стало небезпечно". На сьогоднішній день невідомо, де перебувають екс-правоохоронці. З таким зверненням виступили Віталій Гончаренко, Артем Войлоков, Олександр Кост і Владислав Мастега.

"Коли 7 квітня 2017 року Сергій Горбатюк, начальник Департаменту спецрозслідування ГПУ привселюдно заявив і почав погрожувати суддям Апеляційного суду за те, що вони посміли випустити харківський Беркут на свободу, кримінальним переслідуванням, надії на чесний розгляд цієї справи просто випарувалися, а перебувати на території на Україні нам просто небезпечно ", - поскаржилися вони.

Екс-беркутівці розповіли про численні проблеми в їхньому житті після "перемоги так званої революції гідности". Їх разом з сім'ями залишили майже без джерел доходу, а самі вони "піддаються кримінальному переслідуванню". Колишні співробітники «Беркута» заявили, що готові доводити свою невинність перед судом.

Апеляційний суд 6 квітня 2017 роки випустив з-під варти під особисте зобов'язання екс-беркутівця Віталія Гончаренко. Його підозрюють в розстрілах трьох осіб 18 лютого 2014 під час протестів на Майдані. Його разом з ще трьома екс-бійцями «Беркута» затримали в червні 2016 року в Харкові. Вони до цього були на службі в поліції.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, екс-беркутівець Віктор Шаповалов визнав в суді свою вину і вказав на своїх товаришів по службі, які брали участь у розстрілі мітингувальників на Майдані.