Нідерландська компанія VolkerWessels і голландська дорожня компанія KWS Infra запропонували створювати дороги з переробленого пластику, який видобуватимуть у зв'язку з очищенням океану.

Перші пластикові дороги з'являться в Роттердамі.

У компанії запевняють, що це хороша альтернатива асфальтовим дорогам. Для установки пластикових плит потрібно менше часу. Фахівці запевняють, що дорога із пластику буде більш довговічною. Крім іншого, вона менше важить і витримує температури від -40 до +80 градусів Цельсія.

Пластикову дорогу простіше обслуговувати. А порожні ніші всередині панелей можна використовувати для відведення води і для прокладки труб і кабелів.

Читайте також: Незвичайне замовлення: на автомийку почистити принесли іграшкову машинку

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Представники компаній вважають, що і на будівництво таких доріг піде менше часу. Монтаж пластикових блоків триватиме всього кілька тижнів. Для цього потрібен лише вирівняний майданчик з піску.

Новий вид дорожнього покриття може бути встановлений на будь-якій земній поверхні.

Влада Роттердама заявили, що готова до установки нових "довговічних" доріг. Зараз обидві компанії займаються пошуком партнерів для здійснення проекту.