Згідно зі звітом Китайської митної служби, за останні півроку товарообіг із РФ зменшився на 30,2% у порівнянні із аналогічними показниками рік тому.

Сьогодні сума загального річного товарообігу Росії та КНР складає приблизно 31 мільярд доларів.

Лише у липні цього року товарообіг Росії та Китаю скоротився на 20,9% у порівнянні із 2014 роком. Експорт продукції із Китаю в Росію впав на 36,2%, Тоді як зворотний експорт товарів впав на 23,9%.

Читайте також: Пакистан віддав перевагу українському танку замість китайського

Поглянувши на статистику, можна зробити висновки, що Китайська сторона повільно, але впевнено залишає торговельні взаємовідносини із РФ. Річ у тім, що в Пекіні правді занепокоєні санкціями проти Росії. Основним фінансовим партнером Китаю є США, а через американські санкції Пекін також не бажає створювати із РФ сильні торговельні взаємовідносини.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Не дивлячись на скорочення товарообігу із Росією, китайська економіка продовжує стрімке зростання. У другому кварталі 2015 року ВВП республіки виріс на 7%. 10 липня Шанхайський фондовий ринок виріс на 5,12% після прийнятих напередодні урядом стимулюючих заходів.