Верховна Рада України ухвалила рішення щодо "Державного регулювання закупівельної вартості молока та підтримки села". За внесення змін у відповідний закон проголосували 227 депутатів із 226 необхідних.

Згідно закону, мінімальна вартість закупівельної цільної молочної продукції без урахування налогів складатиме чотири гривні за один кілограм.

Також в законі України "Про державну підтримку сільського господарства України" пропонується доповнити перелік об'єктів державного цінового регулювання цілісним сирим товарним молоком, а також в п.п. 3.3.4. статей 3 закони пропонується встановити, що заготівельні підприємства, підприємства оптової і роздрібної торгівлі проводять розрахунки з постачальниками об'єктів державного цінового регулювання (видів сільськогосподарської продукції і товарів), в строк не більше 7 банківських днів з моменту здобуття виручки від реалізації цих об'єктів.

Читайте також: В Україні скоротився видобуток газу

Зазначимо, у цьому році кінцева вартість молочної продукції збільшилась на 45%.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще