Президент США Барак Обама розповів про телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Глава РФ дзвонив з пропозицією обговорити ситуацію в Сирії.

"Я був натхнений тим фактом, що Путін подзвонив мені пару тижнів тому і почав розмову про Сирію. Я думаю, вони розуміють, що режим Асада втрачає контроль над все більшою частиною території Сирії. Хоч повалення режиму сунітами-джихадистами не є неминучим, але загроза стає все більшою. Це дає нам можливість почати серйозний діалог з ними", - сказав Обама.

У свою чергу прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков не підтвердив заяву Обами про зміст його розмови з Путіним.

"Значну увагу було приділено комплексу питань, пов'язаних з боротьбою з тероризмом, особливо з поширенням впливу Ісламської держави на Близькому Сході", - сказав Пєсков.

Читайте також: "Зустріч Яценюка і Обами була незапланованою" - New York Times

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, за словами прес-секретаря, на порядку було питання врегулювання конфлікту в Україні.

Раніше Путін підкреслював, що тільки сирійський народ має право закликати Асада піти у відставку. При цьому він заявив про позицію Росії щодо підтримки президента Сирії. Вона заснована на побоюванні, що в іншому випадку країні загрожує повторення лівійського або іракського сценарію.