Парламент України ухвалив зміни до Кримінально-процесуального кодексу, які дасть змогу проводити негласні слідчі дії щодо суддів, працівників суду і правоохоронних органів.

За законопроект №2500 з другої спроби проголосували 230 народних депутатів.

Ухвалені зміни передбачають, що дозвіл на проведення негласних слідчих дій може надавати слідчий суддя поза межами територіальної юрисдикції органу досудового розслідування.

Читайте також: П'яні міліціонери поранили хлопця з табельної зброї

"Простою мовою говорячи, якщо в одній області людина, яка скоїла злочин, працює в правоохоронних органах або в суді, то щоб в цей же суд не йшли працівники оперативного підрозділу за отриманням дозволу на проведення оперативно-слідчих дій. Щоб не було витоку інформації, зради, здачі, пропонується така норма ", - пояснив прийняті зміни голова комітету з питань законодавчого забезпечення і правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Закон набуває чинності через десять днів після його оприлюднення.