Китай виступає за те, щоб розслідування катастрофи малайзійського Boeing в Україні в липні минулого проводилося на основі резолюції 2166, яку прийняла Рада Безпеки ООН.

Про це заявили в Міністерстві зовнішніх справ Китаю, передає "РІА Новості".

У китайському зовнішньополітичному відомстві зазначають, що катастрофа пасажирського літака Малайзійських авіаліній MH-17 є справжньою трагедією.

"Китайська сторона виступає за те, щоб провести незалежне, справедливе і об'єктивне розслідування відповідно до резолюції 2166 Ради Безпеки ООН і притягнути до відповідальності винних", - прокоментували у прес-службі МЗС ініціативу створення трибуналу для розслідування трагедії.

Раніше з ініціативою створення трибуналу виступили Малайзія, Україна, Австралія, Нідерланди, а також Бельгія. Росія, у свою чергу, категорично не підтримує цю пропозицію.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Читайте також: В ООН внесли проект резолюції про створення трибуналу щодо збитого "Боінга"

Рада безпеки ООН сьогодні прийняла від Малайзії проект резолюції про те, щоб створити міжнародний трибунал з розслідування авіакатастрофи "Боїнг 777" на Донбасі.

Нагадаємо, що малайзійський літак рейсом MH17 Амстердам - ​​Куала-Лумпур зазнав аварії 17 липня минулого року в Донецькій області. На борту лайнера перебувало 298 осіб. Всі пасажири загинули.