З січня по червень в 24 країнах вбили 71 журналіста. Україна займає 7 місце з 24 країн за кількістю загиблих медійників.

Дані повідомляє "The Press Emblem Campaign".

За вказаний проміжок часу в країні загинули чотири журналісти. Проте найнебезпечнішими регіонами для роботи ЗМІ є Близький Схід і Північна Африка, де загинули 23 журналісти.

Європа посідає третє місце за кількістю убитих журналістів, з січня-червня 2015 року в країнах ЄС загинули 13 працівників ЗМІ.

"Ніколи раніше Європа не втрачала так багато журналістів після війни в колишній Югославії в 90-х. Вісім журналістів вбили під час нападу на Charlie Hebdo в Парижі. Крім того, ще чотири випадки в Україні є передумовою погіршення статистики. Також одного журналіста вбили в Польщі", - йдеться в доповіді.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Статистика в країнах наступна: Франція - 8, Лівія - 8, Ірак - 6, Південний Судан - 6, Ємен - 6, Мексика - 4, Україна - 4, Бразилія - ​​3, Гондурас - 3, Гватемала - 3, Філіппіни - 3, Колумбія - 2, Індія - 2, Пакистан - 2, Сирія - 2, Афганістан - 1, Демократична Республіка Конго - 1, Домініканська Республіка - 1, сектор Газа - 1, Індонезія - 1, Кенія - 1, Парагвай - 1, Польща - 1, Сомалі - 1.

Матеріал по темі: Під час розмінування в Луганській області загинули п'ятеро наших воїнів

Нагадаємо, що в Україні смертність журналістів збільшилася з часів збройного конфлікту на Донбасі. Торік в зоні АТО загинули 11 журналістів, а протягом року громадські організації зафіксували 286 випадків нападів на журналістів, з них 40% - в зоні проведення спецоперації.