Детокс-дієти стали досить популярними. Багато розглядають детокс як панацею, яка допоможе очистити організм і втратити зайву вагу. З приводу детокс-дієт існує багато суперечок серед фахівців.

Розглянемо кілька фактів про детокс-дієти, які допоможуть зробити висновок, застосовувати цей вид дієти чи ні.

Правильне харчування в поєднанні з тренуваннями допомагають досягти бажаних результатів. Ваш організм стає міцнішим, тіло рельєфним. Цей вид догляду за собою працює у всі часи. А що стосується детокс-дієти, багато фахівців вважають екстремальним для організму. Практично кожна детокс-дієта передбачає різке скорочення споживання калорій, що призводить до уповільнення роботи метаболізму. Коли ви серйозно обмежуєте калорії, ваше тіло переходить в режим голодування. В результаті можна втратити вагу, але не за рахунок зниження споживання жиру, а за рахунок зменшення кількості води і м'язової маси.

Організм здатний самостійно очищатися
Люди з хорошим станом здоров'я, які постійно стежать за своїм раціоном не потребують примусового очищення. Нирки, кишечник, при здоровому організмі, працюють без перебоїв. Органи самі запускають процес очищення, при чому регулярно. Якщо в роботі цих органів все ж спостерігаються збої, чистити організм можна за допомогою фруктів і овочів.
Організм не можна "ґвалтувати" жорстокими дієтами і неприродними шляхами. Замість суворого детокс необхідно підібрати правильне харчування, скоротити споживання солі, цукру, насичених жирів, алкоголю.
Завдяки регулярному раціональному харчуванню ваш організм не буде мати потребу в додатковому очищенні.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що стакан гречаної крупи заливайте окропом і настоюйте приблизно три години. Додайте в сиру крупу сіль і масло. Розділіть на чотири прийоми і їжте, повільно запиваючи несолоним томатним соком або звичайним помідоровим розсолом.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще