Американські вчені під керівництвом автора дослідження Вільяма Янковіяка з університету Невади в Лас-Вегасі провели дослідження щодо ставлення представників різних культур до поцілунку.

Про це повідомляє Onlinelibrary.

"Ми зібрали дані з 168 культур широкого спектру географічних місцях, історичних шарів і соціальних структур. Ми виявили, що 77 культур - 46% сприймали поцілунок як романтичний і сексуальний, а 91 культура - 54% ставиться до поцілунку індиферентно", - говорить учений.

Вчені з університету Невади встановили, що найбільше люблять цілуватися на Близькому Сході, трохи менше - в Азії і Європі. У Північній Америці та Океанії думки розділилися практично порівну. Найбільш негативне ставлення до поцілунків, у свою чергу, в Центральній і Південній Америці та Африці.

Нагадаємо, що в більш ранніх експериментах фахівці стверджували, що близько 90 відсотків жителів планети насолоджуються поцілунками.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У різних країнах світу прийнято цілуватися при зустрічі. У жителів Кавказу, та й Латинської Америки прийнятні поцілунки між особами однієї статі: малознайомі чоловіки при зустрічі гаряче і пристрасно цілуються на кожному кроці, не вкладаючи в це нетрадиційного сексуального змісту.

А в Японії, Китаї, Кореї та інших східних країнах, навпаки, цілуватися, та й взагалі виявляти свої почуття в громадських місцях не прийнято, а вже "етикетні" поцілунки між родичами та знайомими і зовсім немислимі. Привітання тут замінюють тисячі різновидів поклонів.

Матеріал по темі: Мадонна опублікувала фото поцілунку палестинця і ізраїльтянина

В Індії вважають, що поцілунки - це особиста справа кожного, публічні прояви почуттів вважають некультурним.

Ще менш прихильно ставляться до публічних поцілунків в ісламських країнах, наприклад, в Ірані. Публічний поцілунок чоловіка з жінкою може загрожувати обидвом тюремним ув'язненням і фізичною розправою.

Серед національних різновидів виділяється "поцілунок ескімосів". Кажуть, що на півночі холодно, і місцеві жителі бояться обморозити губи, а тому на знак вітання труться носами.