Німецька поліція затримала громадянина Росії та Німеччини за підозрою участі в теракті, що стався 13 квітня в Дортмунді. Про це повідомляє Bild.

Прізвище 28-річного затриманого публічно не розголошується, проте відомо, що звуть його Сергій, а по батькові він Васильович.

За інформацією видання, підозрюваний проживав разом з командою Боруссії в одному готелі. Одна з версій поліції свідчить, що саме йому належить три вибухових пристрої, які були активовані за допомогою з дистанційного керування.

У поліції викликали підозру відразу декілька моментів:

1. Після вибухів практично всі жителі готелю були дуже схвильовані, а багато в паніці вибігли на вулицю, однак Сергій Васильович був дуже спокійний і замовив біфштекс.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

2. При заселенні росіянин попросив у співробітників фотографії околиць готелю з висоти пташиного польоту, оскільки в його номері не було вікон, що виходять на вулицю.

3. Стало відомо, що в 2015 році Сергій виграв премію в галузі електроніки та промислової техніки. Його знання дозволяють без проблем встановити три бомби і активувати їх за допомогою одного пристрою.

4. Сергій бронював номер в готелі з 9-го по 13 квітня і з 16-го по 20 квітня, коли ще не було відомо, в який день Боруссія буде проводити свій домашній матч в Лізі Чемпіонів.

За інформацією слідчих, Сергій просто хотів заробити на цьому і напередодні вибуху придбав 15 тисяч акцій Боруссії Д на суму 78 тисяч євро. Цю інформацію слідчим надав банк Сomdirect, в якому громадянин Росії брав кредит незадовго до всього цього.

Після обвалення акцій клубу на ринку, викликаного вибухами, Сергій міг би заробити близько 3,9 мільйона євро.

Відомо також, що у Сергія могли бути спільники. Поліція знаходиться в пошуках двох людей, які допомогли росіянину доставити і встановити вибухівку.

Нагадаємо, що поєдинок 1/4 фіналу Ліги чемпіонів Боруссія Д - Монако був перенесений на середу, 12 квітня, через теракт.

У Дортмунді прогримів вибух, коли гравці Боруссії під'їжджали до стадіону, де повинен був відбутися матч Ліги чемпіонів з Монако. Німецька поліція заявила, що вибухівка була в кущах біля дороги.

Раніше інформаційний портал Знай.ua повідомляв, що УЄФА побоюється теракту на фіналі Ліги чемпіонів і посилить заходи безпеки.

Фото: Getty Images