Любителям солодких напоїв , зокрема газованих загрожує погіршення пам'яті та уваги, а також розвиток хвороби Альцгеймера. А от ті, хто вживають напої з цукрозамінниками ризикують отримати інсульт та слабоумство.

Таких висновків дійшли американські вчені із Бостонського університету. Про своє дослідження вони написали на сторінках журналів Alzheimer's & Dementia и Stroke.

Дослідження спеціалістів показали, що пристрасть до солодких напоїв призводить до зменшення об’ємів головного мозку, зокрема гіппокампа – ділянки мозку, яка відповідає за формування емоцій та переході від короткотривалої до довготривалої пам'яті.

"Наші результати вказують на зв'язок між високим споживанням цукровмісних напоїв і атрофією головного мозку, в тому числі зниженням обсягу мозку і погіршенням пам'яті", - розповів дослідник Метью Пасс після експерименту за участю чотирьох тисяч людей віком від 30 до 60 років.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", цукор підвищує рівень інсуліну в крові та призводить до запальних процесів в організмі, а також є причиною втрати волосся.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще