Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин на засіданні Міждержавної українсько-казахської комісії з питань економічного співробітництва в Києві заявив, що Україна зацікавлена в закупівлі газу у Казахстану.

"Ми готові купувати газ у Казахстані. Необхідно повернутись до цього питання. Є складнощі з транзитом, але треба займатися питанням", - сказав він.

Демчишин готовий просити Єврокомісію посприяти у переговорах з владою Росії, через територію якої можливий транзит газу. Міністр додав, що все це на рівні розмов – поки немає контрактів або протоколів про наміри поставок газу з Казахстану.

Читайте також: Європа проти будівництва газогону в обхід України

Україна також може закуповувати газ у Туркменістані, але необхідно узгодити питання про його транзит через територію Казахстану.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще