16 липня 1990 року на засіданні Верховної Ради УРСР було ухвалено рішення про відновлення незалежності України. Основним положенням Декларації було створення українського громадянства та визнання України як самостійної та економічно незалежної держави.

На момент прийняття Декларації кілька радянських держав вже визначилися зі статусом незалежних. Серед них були Латвія та Естонія. Литва на той момент вже стала незалежною.

Цей день був пам'ятним в історії незалежної України. І в перший рік після прийняття незалежності саме він вважався Днем Незалежності. Але 1992 року український уряд прийняв рішення, що офіційним Днем Незалежності вважатиметься день, коли Україна отримала цей статус - 24 серпня.

Певний час цей день вважався офіційним державним святом, і навіть був вихідним днем. Зараз 24 серпня офіційно відзначають День Незалежності та 28 червня день прийняття Конституції.

Читайте також: Українські зірки дадуть "стихійні" концерти на вулицях Києва

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Це не єдине свято, яке зараз в Україні офіційно не відзначається. 23 лютого довгий час в Україні вважався Днем захисника вітчизни, але із цього року свята більше не існує, у зв'язку із радянською причетністю. Відтепер 14 жовтня офіційно вважається Днем захисника України.