Група з чотирьох осіб, затриманих у середу у Франції за підозрою у підготовці терактів, планувала викрадення та жорстоке вбивство французького військового високопосадовця.

Про це повідомляє місцевий телеканал BFM з посиланням на джерела в поліції.

"Терористи хотіли скоїти напад на центр підготовки десантників "Форт Беар", розташований біля міста Кольюр, департамент Східні Піренеї", - передає мовник.

Злочин було заплановано на грудень цього року, або на січень наступного – до річниці останніх великих терактів, скоєних ісламістами у Парижі.

Як повідомив раніше глава МВС Франції Бернар Казнев, ватажок терористів сам є колишнім військовим. Він служив у ВМС, але рік тому був звільнений у зв'язку з погіршенням психічного стану.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Терористи на Донбасі використовують міни нового зразку

Згідно з останніми даними ЗМІ, 23-річний чоловік служив саме у "Форте Беар" і планував викрадення і вбивство свого колишнього воєначальника. Ватажок групи виношував також плани вирушити до Сирії для участі в боях на боці ісламських екстремістів.

За даними французьких ЗМІ, наймолодший із затриманих в четвер був звільнений з-під варти. Попереднє слідство у цій справі ведеться прокуратурою Парижа.