Майже рік тому, 17 липня 2014 року біля Тореза був збитий малайзійський Боінг 777. Ця авіакатастрофа стала найбільшою за всю історію України. Розслідування цієї трагедії ще відбувається.

Після збиття літака загинули абсолютно всі присутні на борту 298 особи. За існуючою наразі офіційною версією, літак був збитий російською ракетною установкою "БУК" з території, підконтрольній сепаратистами. Сепаратисти і офіційна російська сторона не визнають своєї причетності до аварії.

Президент України Порошенко одразу після трагедії наполягав на створенні незалежного міжнародного розслідування. Його в цьому підтримали майже всі лідери світових держав. Наразі остаточно відомо, що при до аварії літак був повністю справним.

Росія офіційно спростовує свою причетність до аварії, та звинувачує Україну то в саботажі, то в намаганні скоїти напад на російських громадян.

Читайте також: П'ять країн попросили Радбез ООН створити трибунал щодо Boeing-777

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нещодавно Малайзія офіційно звернулася до ООН із проханням про створення міжнародного трибуналу. Україна та ряд інших країн підтримали цю ініціативу. Путін це рішення, певна річ, не підтримав.

Нещодавно стало відомо від різних джерел, що вже є докази збиття літака проросійськими сепаратистами, але офіційне рішення буде оголошене лише в кінці цього року.