Екс-генеральний прокурор Святослав Піскун заявив про те, що вимоги губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі з розширення його повноважень можуть призвести до корупції в регіоні.

Про це він повідомив під час інтерв'ю "Обозревателю".

"У роботі Саакашвілі все добре, але він каже: "дайте мені мого". Але що значить "мого"? Це корупція. Мій прокурор, мій начальник міліції, мій начальник служби безпеки, мій митник, і я - цар, і я вже недоторканний - все", - заявив Піскун.

Також він підкреслив, що глави правоохоронних органів областей повинні служити державі, а не губернатору. Це, за його словами, потрібно для того, щоб контролювати законність дії глав обладміністарцій.

Піскун зазначив, що і новопризначений голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль також заслуговує широких повноважень, раз вже їх дали Саакашвілі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Читайте також: Москаля призначили губернатором Закарпаття

"Чому не дати такі ж повноваження, як Саакашвілі, Москалю? Якщо вже губернатор відповідає за все і прокурор області ходить і служить йому, бо він призначає його", - зазначив колишній Генпрокурор.

Прокурори, за його словами, служать тому, хто їх призначає і звільняє. Він вважає, що тоді й іншим губернаторам захочеться розширити свої повноваження.