Біля Запорізької обласної держадміністрації сьогодні, 16 липня, протестували близько півсотні працівників управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Активісти вимагають створити тимчасову слідчу групу у Верховній Раді України щодо розслідування зловживань у ДСНС і провести законодавче реформування галузі. Звернення зі своїми вимогами учасники акції передали до Запорізької ОДА.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, з собою активісти принесли спорядження, щоб продемонструвати сучасний стан матеріально-технічного забезпечення галузі. Організатори акції також зазначають, що законодавчих змін потребує і питання соціально-правого статусу рятівників.

"Нас позбавили права створювати професійні спілки з метою захисту професійних і соціально-економічних прав. Це грубе порушення 22-ї статті Конституції України, якою заборонено звужувати вже наявні права і свободи", - заявив під час мітингу організатор акції Максим Писарський.

"Також існує практика приховування нещасних випадків на роботі через відсутність обов'язкового державного страхування, медичного страхування та санаторного обслуговування. Формений і спеціальний одяг не відповідає вимогам якості. Порушуються строки видачі та відсутні компенсаційні виплати за його недотримання", – поділився проблемами Писарський.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: Рятувальники чотири години знімали п'яного підлітка з 120-метрової труби (відео)

На акції були присутні представники Головного управління ДСНС в Запорізькій області, які заявили, що готові виступити перемовниками між мітингувальниками й обласною владою.

"Є всеукраїнські вимоги, з багатьма з яких ми згодні. Заважати цьому заходові ми не збиралися, бо у нас демократія і кожна людина вільна вийти на такий мітинг. Єдине, що ми можемо допомогти – це організувати зустріч з місцевими органами влади з нашими працівниками", - розповіла керівник відділу зв'язків зі ЗМІ і роботи з громадськістю управління ДСНС України у Запорізькій області Юлія Баришева.

"Реформи потрібні, однак не таким чином. Це реформа знизу, яка зараз піднялася. Думаю, що на рівні держави будуть ухвалені відповідні рішення", – додала Баришева.