Меморіальний комплекс Національний музей історії Великої Вітчизняної війни, який розташований у Києві, перейменований на Музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

За даними відомства, назву змінено згідно з наказом віце-прем'єра - міністра культури В'ячеслава Кириленка від 16 липня.

"У цьому рішенні враховані результати громадського обговорення та круглого столу по зміні назви Меморіального комплексу Національний музей історії Великої Вітчизняної війни, який відбувся 12 червня, а також подання від музею", - пояснює прес-служба.

Читайте також: 25 років тому була проголошена Декларація про державний суверенітет України

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Верховна Рада раніше прийняла закон про заборону комуністичного та нацистського тоталітарних режимів в Україні та їхньої символіки.

Документ викликав великий резонанс у суспільстві, тому що в ньому не були чітко прописані межі його застосування. Зокрема, за твердженням деяких експертів, під заборону могли потрапити не тільки символи комуністичної влади, а також ордени і медалі ветеранів, на яких вони зображені. Проте змінами в законі цю колізію усунули.