Російських експертів відсторонили від розслідування катастрофи малайзійського лайнера над Донбасом.

Про це заявив постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін, передає ТАСС.

"Ми завжди продовжували виступати за тісну міжнародну співпрацю цієї катастрофи. Вийшло так, що наші експерти практично відсторонені від цього, розслідування пройшло само по собі", – поскаржився він.

Російський представник наголосив, що "Росія скептично ставиться до ідеї створення міжнародного трибуналу" щодо катастрофи літака, оскільки цей проект "позбавлений міцної основи".

У середу оприлюднили попередній звіт нідерландських експертів, які протягом року розслідували катастрофу. У документі йдеться, що літак збили російською ракетою з території, яку контроль овали сепаратисти.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Читайте також: Китай хоче розслідувати авіакатастрофу МН-17 на основі резолюції ООН

Нагадаємо, Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала ідею. Єдиною країною, яка виступила категорично проти цього, є Росія. Хоч вона і звинувачує українських військових в катастрофі.

Також Росія має претензії до проекту остаточного звіту Нідерландів стосовно падіння літака і вимагає внести в нього зміни.