Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте висловився проти створення міжнародного трибуналу по збитому в липні минулого року над Україною "Боїнгу-777".

Про це повідомляє 16 липня прес-служба Кремля.

"Президент Росії докладно роз'яснив російську позицію щодо передчасності і контрпродуктивність ініціативи ряду країн, включаючи Нідерланди, щодо міжнародного трибуналу для кримінального переслідування осіб, відповідальних за знищення малайзійського авіалайнера", - йдеться в повідомленні на сайті глави держави.

Прес-служба Кремля також повідомляє, що російський президент закликав спершу завершити всебічне розслідування катастрофи. Крім того, Путін назвав "неприпустимими" вкидання різних неофіційних версій у ЗМІ.

Читайте також: В ООН внесли проект резолюції про створення трибуналу щодо збитого "Боінга"

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За створення трибуналу по катастрофі малазійського "Боїнга" в Україні виступали раніше Австралія і Малайзія. Представники останньої в ООН поширили проект резолюції, в якій скликання трибуналу під егідою організації мотивується положеннями Статуту ООН, який регламентує заходи щодо порушників миру і агресорів. Резолюцію підтримали делегації Австралії, Нідерландів, Бельгії та України.

У середу, 15 липня, телекомпанія CNN з посиланням на власні джерела повідомила, що в попередньому звіті нідерландської комісії йдеться, що "Боїнг-777" був збитий у липні минулого року сепаратистами. Співрозмовник CNN розповів, що в доповіді повідомляються координати точки, звідки випустили ракету, що збила літак, і зазначається, що в день авіакатастрофи цю територію контролювали сепаратисти. За словами іншого джерела, знайомого з ходом розслідування, доповідь також містить інформацію про точну моделі ракети і траєкторії її польоту.

Через кілька годин після публікації CNN представник Слідчого комітету Володимир Маркін в черговий раз заявив, що російські слідчі пріоритетною вважають версію, за якою рейс MH17 був збитий ракетою "повітря-повітря".

Перед заявою Маркіна в блогах почав активно поширюватися якийсь "секретний" доповідь групи "Авіаексперти", в якому стверджується, що літак рейсу MH17 був знищений за допомогою ракети "повітря-повітря" іноземного виробництва, такий як ізраїльська "Пітон".