Генеральний прокурор Віктор Шокін своїм наказом звільнив з органів прокуратури заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олексія Корнійця.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, 5 липня в Києві правоохоронці затримали першого заступника глави слідчого управління ГПУ Володимира Шапакін і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійці за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У них під час обшуків знайшли 500 тис. доларів та коштовності.

Операція проходила під керівництвом заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе, а також голови Служби безпеки України Василя Грицака.

Пізніше прокурорів-хабарників суд відпустив з під варти під заставу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Майно спійманих за хабарі прокурорів арештували - Сакварелідзе

Сакварелідзе 15 липня повідомив, що майно та рахунки прокурорів, яких зловили на хабарі, арештували. Тепер, за його словами, їм доведеться доводити, звідки у них з'явились сотні тисяч доларів.

Прокурорам загрожує безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальною конфіскацією та конфіскацією майна.