У Великобританії на паралімпійському чемпіонаті світу з плавання, Оксана Хруль, яка раніше вже встигла стати призеркою, щойно завоювала свою першу золоту медаль чемпіонату світу у паралімпійській нозології S6 на 50-метрівці батерфляєм.

У фінальному запливі полтавка фінішувала з результатом - 37,33 секунди. Саме на цій дистанції Оксана Хруль є беззаперечним лідером - їй належить світовий рекорд - 36,05 секунди, який вона встановила на Всесвітніх Паралімпійських іграх 2012 року в Лондоні.

Але й суперниці українки стрімко прогресують у цій паралімпійській нозології. У Глазго полтавка завоювала золоту медаль у гострій конкуренції - на 0,84 секунди випередила на фініші Тіффані Томас-Кейн з Австралії та бронзову призерку - Донг Лю з Китаю.

Читайте також: Тернопільський фрі-файтер на чемпіонаті світу став третім

Нагадаємо, що напередодні двома рейсами з Києва на шотландське місто Глазго взяли курс літаки з паралімпійської збірної України з плавання. Чемпіонат світу нинішнього року особливий. Головне завдання для всіх команд і кожного учасника окремо, довести бажання стати учасникам Паралімпіади в Ріо-2016.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще