Свердловський обласний суд у четвер, 16 липня, засудив до реальних термінів ув'язнення дев'ятьох учасників банди, якою керував блогер Василь Федорович з Єкатеринбурга.

Учасників злочинного угруповання визнано винними у масових вбивствах, викраденнях людей, пограбуваннях, викрадення і розбоях, повідомляє ТАСС.

Колишній юрист Василь Федорович, який відомий в "Живому журналі" як viper-ns, отримав 22 роки в колонії суворого режиму. Його визнали винним у шести вбивствах. Виносячи вирок, суддя врахував, що на початку розслідування блогер уклав угоду зі слідством, інакше йому б загрожувало довічне ув'язнення.

Інший учасник банди Роман Кирияков, якого звинуватили в 7 убивствах і 4 замахи, отримав довічний термін ув'язнення. Ще сім осіб, які входили до угруповання Федоровича, отримали до 25 років позбавлення волі.

Серед засуджених одна жінка - Олена Сухих, яка проведе 9 років у колонії загального режиму. Всі інші сидітимуть у колоніях суворого режиму.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Школяра засудили за вбивство однолітка

Банда Василя Федоровича орудувала в Свердловській і Курганської областях з грудня 2006 по червень 2012 року. На рахунку злочинців 14 вбивств і ще п'ять замахів на життя людей. В основному бандити нападали на приїжджих з інших країн. Василя Федоровича затримали після того, як в Єкатеринбурзі знайшли обгоріле тіло громадянина США вірменського походження Джорджа Кара Якубяна.

До угруповання входили 11 осіб. Один з учасників банди Семен Єрмолінський знаходиться в міжнародному розшуку, за нього обіцяють 1 мільйон рублів. Ще одного - Данила Поташникова, який керував угрупуванням, - в травні 2012 року вбили інші учасники банди.

Василь Федорович вів блог в "Живому журналі", в якому писав про холодну зброю і вбивства. Не виключено, що в блозі він описував деякі власні злочини.