Відтепер в Україні може з'явиться дієвий метод боротьби із плагіатом у вищих навчальних закладах. Міністерство освіти пропонує відраховувати студентів навчальних закладів за прояви плагіату.

"Головне - не покарання, головне - щоб було неприйняття, щоб людина навіть не думав займатися плагіатом. З іншого боку, покарання має бути і там, де є плагіат, такої людини не повинні брати на роботу в хороше місце ", - вважає міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Наразі в Україні такого законодавства немає. У більшості європейських країн студента можуть відрахувати з університету за плагіат.

За словами Квіта, у Міносвіти щомісяця проводить засідання атестаційної колегії, яка своїм рішенням позбавляє академічних ступенів вчених, в чиїх дисертаціях був виявлений плагіат.

Міністр зазначив, що для ефективної боротьби із плагіатом необхідна спеціальна програма, згідно якої викладачі та керівництво вишів зможуть ідентифікувати нечесних студентів та застосовувати до них санкції.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Читайте також: Міносвіти визначило 10 найкращих шкіл України

Нагадаємо, у цьому році вже стартувала вступна кампанія до вишів. За новими правилами сертифікат ЗНО буде діяти лише один рік.