Жителі на підконтрольній "ДНР" і "ЛНР" території незабаром матимуть можливість отримувати російські паспорти.

Про це повідомляє сайт "Полит Навигатор" з посиланням на повідомлення від представника в "уряді" "ДНР".

За його словами, зараз в Москві йде розробка відповідних нормативних актів.

"Якщо торік у внутрішній політиці "ДНР" і "ЛНР" ми діяли за принципом "Донбас не Україна", то з кінця минулого року нашу політику визначає принцип "Донбас - це Росія". Інтеграція вже розпочалась: від економіки до військової сфери та освіти", - кажуть в "уряді".

Читайте також: Бойовики "ДНР" створять патрульну поліцію Донецька

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Видача російських паспортів - це одне з найважливіших ланок у цій інтеграції. Москва зараз готує відповідні документи для паспортизації Донбасу. Досвід уже є, коли в "нульових" паспортизували Абхазію і Південну Осетію", - йдеться в повідомленні .

Також зазначено, що всі громадяни, котрі проживають на підконтрольних "ДНР" і "ЛНР" територіях, мають право на отримання російських паспортів.

Відповідаючи на запитання, з чим пов'язана паспортизація, співрозмовник пояснив, що всі документи, які видаються в самопроголошених республіках мають юридичну силу тільки на їх території і не визнаються навіть в Росії.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось про те, що в "ДНР" запускають електричку до кордону Росії.