"ДНР" попросила країни БРІКС ввести санкції проти політичної еліти та економічного сектору України.

Про це заявив глава так званої народної ради "ДНР" Андрій Пургін, передає сепаратистський сайт "Донецьке агенство новин".

"Я звертаюся до лідерів БРІКС з вимогою ввести санкції проти чиновників і підприємств України, замішаних в терорі народу Донбасу", - заявив Пургін.

Бойовики, за його словами, до останнього виконували Мінські угоди, "незважаючи на провокації Порошенко і його заокеанських кураторів".

Раніше Пургін заявив, що Київ грубо порушив Мінські угоди, не погодивши з терористами поправки до Конституції України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: На Донбасі зібрались видавати російські паспорти – ЗМІ

Нагадаємо, сьогодні президент Петро Порошенко представив у Верховній Раді законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації. Він підкреслив, що зміни не включають "особливий статус" Донбасу і України залишається унітарною державою.

Порошенко також заперечує міжнародний тиск з питань конституційних змін. Даний законопроект, за його словами не передбачає посилення президентської влади через отримання права розпуску місцевих рад.

Верховна рада підтримала рішення направити президентський законопроект до Конституційного суду.