Двигуни стратегічних ракет РС-22 радянського виробництва завершують утилізувати в Україні. США допомагають у цьому процесі.

Про це повідомляє прес-служба Державного космічного агентства.

15 липня відбулося підписання спільного плану виконання вимог програми взаємного зменшення загрози між ДКА та Міністерством оборони США.

Документ починає завершальний етап співробітництва між Україною та США щодо зберігання та утилізації палива твердопаливних ракетних двигунів ракет РС-22. Для утилізації використовується технологія гідромеханічного вилучення, яка є найбільш екологічно безпечною, оскільки роботи виконуються в замкнутому циклі, без викидів в атмосферу, воду або грунт. Всі роботи повинні завершиться до грудня 2018 року.

Читайте також: "Укроборонпром" збільшив виробництво зброї в 36 разів за рік

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Утилізувати паливо будуть на Павлоградському хімічному заводі.

Ракети РС-22 створювалися дніпропетровським КБ "Південне" для озброєння бойових залізничних ракетних комплексів, а також для шахтного базування. У справжній момент вони зняті з озброєння і готуються пройти процес утилізації.